адър БТВ Украйна разширява международните си връзки всяка седмица, за да

...
адър БТВ Украйна разширява международните си връзки всяка седмица, за да
Коментари Харесай

Зеленски съобщи, че с полския му колега са обсъдили по-строги санкции срещу Русия.

адър БТВ 

Украйна уголемява интернационалните си връзки всяка седмица , с цел да получи всичко належащо и да постави завършек на войната допустимо най-скоро. Това сподели украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, представено от " Укринформ ".

В неделя той отдели главно в обръщението си визитата на полския президент Анджей Дуда. Зеленски напомни отличните двустранни връзки, както и изрази признателност за направеното от Полша за украинските бежанци от войната.

Украйна приготвя законопроект, с който при възможна война в Полша, поляците да могат да се употребяват със същите права в Украйна. Но аз се надявам те в никакъв случай да не прибягват до него, съобщи Зеленски. 

Но дано покажем нашата признателност и почитание. Искам това да бъде детайл от новата ни политика за съседство. Трябва да позволяваме разногласия и да премахнем натиска от предишното от нашите модерни връзки с всички уважавани съседи на Украйна, които не са окупатори на страната ни, сподели той.

Постигнато е и решение, което ще революционизира реда на нашата граница.  Въвеждаме общ митнически надзор с Полша . Това доста ще форсира прекосяването на процедурите на границата. Премахва множеството корупционни опасности.

Зеленски заяви, че с полския му сътрудник са разискали по-строги наказания против Русия. И за това какви стъпки са нужни за осъществяване на общата цел - пълноправното участие на Украйна в Европейски Съюз, сподели още президентът.

Вечерта разговарях  с английския министър председател Борис Джонсън  за нашата среща, за договарянията, за обстановката на бойното поле. Търсим по какъв начин да увеличим размера на нашия експорт, на първо място на селскостопанска продукция. Както и размерът на вноса на горива в Украйна, съобщи още Зеленски.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР